Mladići trgali uniforme s policajaca, udarali ih šakama po glavi

Nakon saslušanja u policiji, osumnjičeni B. R. (23), D. B. (39), B. R. (24) i G. Ð. (24), svi iz Prijedora, pušteni su na slobodu. Oni su privedeni pod sumnjom da su kod podvožnjaka u Prijedoru nasrnuli na dvojicu policajaca. O slučaju napada na policajce obaviješteno je i nadležno tužilaštvo, a kako saznajemo u CJB Banja Luka, četvorka iz Prijedora trebala bi odgovarati za dva krivična djela, narušavanje javnog reda i mira i napad na ovlašteno službeno lice.
Napad se, kako saznajemo, dogodio u trenutku kada su dvojica policajaca, koja su se u ranim jutarnjim satima vraćala s dežurstva, primijetila da je kod podvožnjaka u neposrednoj blizini centra grada došlo do narušavanja javnog reda i mira. Četvorica Prijedorčana su se raspravljala s izvjesnim vozačem kombija kojeg su zaustavili tako što su mu prepriječili put.
Po dolasku policije četvorka je nakon kraćeg verbalnog sukoba nasrnula i na policajce kojima je trgala uniforme i udarala ih šakama po glavi. Teže posljedice ovog incidenta spriječio je iznenadni i slučajni dolazak pripadnika Jedinice za podršku MUP-a RS, stacionirane u Prijedoru, koja je krenula na zadatak u Laktaše. Pripadnici ove jedinice savladali su napadače i ubrzo ih priveli u SJB Prijedor. Kako saznajemo, nakon incidenta dvojici policajaca ukazana je i ljekarska pomoć.
Dnevni Avaz

Comments are closed.