Mopedom udario dva pješaka, pa poginuo

Miodrag Vuković (30) iz Prijedora poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 20.30 časova u ulici Slavka Rodića u prijedorskom naselju Urije.
Kako saznajemo, Vuković je vozeći moped „keenjadž-matridž“ u pravcu grada u jednom trenutku izgubio kontrolu, naglo skrenuo na trotoar i naletio na maloljetne D. N. (17) i Đ. M. (17) koje je teško povrijedio. Potom se Vuković prevrnuo i glavom udario o ivicu trotoara, što je bilo kobno.
Prije nego što je Vuković udario u njih D. N. i Đ. M. su stajali pored svojih bicikla na trotoaru.
Po riječima dežurnog ljekara prijedorske bolnice Darija Dodoša, vozač mopeda u prijemnu ambulantu dovezen je bez znakova života.
U policiji saznajemo da nesrećni Vuković u trenutku nesreće na glavi nije imao zaštitnu kacigu.
Kako smo saznali od očevidaca ove nesreće koji su bili u jednom kafiću u neposrednoj blizini, Vuković je poginuo prilikom pada sa mopeda.
– Sjedio sam u kafiću. Začuo sam neku lupu, izašao napolje i ugledao mladića kako nepomično leži. Prišao sam mu, uzeo ga za ruku i jedva da se mogao osjetiti puls. Bilo mi je jasno da mu nema pomoći jer je iz glavi curila krv. Nedaleko od njega bili su povrijeđeni mladić i djevojka, a pored njih prevrnuti i oštećeni bicikli – ispričao je jedan od očevidaca ove nesreće koji nije želio da se predstavi.
Kazao je da mu je bilo strašno gledati čovjeka koji umire, a da nije mogao da mu pomogne.
Prema informacijama koje smo dobili iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci, radi istrage o ovoj nesreći naloženo je vađenje krvi poginulom Vukoviću da bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće imao alkohola u organizmu.
Povrede
Prema riječima dežurnog ljekara prijedorske bolnice Darija Dodoša, povrijeđenim mladiću D. N. i djevojci Đ. M. pomoć je ukazana na hirurškom odjeljenju, gdje su zadržani na liječenju.
Prema Dodoševim riječima, D. N. je zadobio prelom ruke i frakturu koljena, a Đ. M. povrede glave i grudnog koša.
Glas Srpske

Comments are closed.