Murselović: Dokaz da povratnici nisu bezbjedni

Murselovic MuharemNepoznati vandali juče ujutro oko četiri časa razbili su staklo ugostiteljskog objekta „Mursel“ u centru Prijedora, čiji je vlasnik Azra Rondić, kćerka Muharema Murselovića, narodnog poslanika Stranke za BiH i kandidata te stranke za načelnika Prijedora na predstojećim lokalnim izborima. Policijska patrola je jedan čas kasnije uočila da je na kafiću, koji je smješten u porodičnoj kući Murselovića, polupano staklo. Nakon uviđaja pokrenuta je istraga o ovom slučaju.

Muharem Murselović tvrdi da je ogorčen ovim incidentom, tim prije jer, kako kaže, to nije prvi put da se na meti vandalskih napada našao upravo ovaj ugostiteljski objekat.

„Ovo je samo dokaz da bezbjednosna situacija u RS, pa tako i u Prijedoru, nije idealna kakvom je žele prikazati lokalne i republičke vlasti, tim prije što povratnici i njihova imovina nisu toliko bezbjedni koliko se to nastoji predočiti u javnosti“, kazao je Murselović.

On je dodao da mu je krajnje čudno da niko prije policije nije primijetio da je polupan kafić u centru grada.

Murselović sumnja da su za sve odgovorni huligani koji su najvjerovatnije bjezbol palicama polupali staklo na kafiću.

„I prije je moja imovina bila na meti napada, a čak su mi u porodično dvorište bacali bombe. I izlog na kafiću ranije je razbijan“, rekao je Murselović dodajući da se njegova kćerka s porodicom vratila iz Njemačke u Prijedor da pošteno radi i zarađuje.

Materijalna šteta u ovom slučaju procijenjena je na nekoliko stotina maraka.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.