Na pješačkom prelazu pregazila djeda i unuku

Petogodišnja Anja Gazibarić i njen djed Momčilo Kuridža (63) iz Banje Luke poginuli su juče u ulici Živojina Mišića u banjolučkom naselju Borik kada ih je na pješačkom prelazu udario automobil „polo“ kojim je upravljala Branka Balaban (53) iz Prijedora. Djevojčicu i djeda vozilo je udarilo u trenutku kad su prelazili sa lijeve na desnu stranu ulice.
Očevici pričaju da je djevojčica išla korak ispred djeda kada je automobil na njih naletio u velikoj brzini.
– Kada je djed primijetio automobil, pokušao je unuku da privuče sebi. Međutim, vozilo je ipak udarilo djevojčicu i od siline udarca ona je odletjela na vjetrobransko staklo. Djeda je automobil zakačio desnim prednjim dijelom i odbacio nekoliko metara kroz vazduh – ispričao je jedan od očevidaca.
On je dodao da je vozač u trenutku udara skrenuo desno na travnjak, udarila je u zaštitne stubiće, a tijelo djevojčice je vozila na haubi više od 20 metara.
– Kada je automobilom udarila u zadnji stubić, vozilo se zaustavilo, a djevojčica je pala pod točkove. Tad joj je pritrčala neka žena i pokušala dati umjetno disanje, ali malenoj nije bilo spasa – rekla je očevidac Radmila Rupić.
Portparol Doma zdravlja Banja Luka Dušica Stanković je potvrdila da su u trenutku dolaska ljekara Službe hitne pomoći na mjesto nesreće, djevojčica i njen djed već bili mrtvi.
Žena koja je pokušala da spasi djevojčicu, ne želeći da kaže ime, je ispričala da je mala Anja u trenutku pada sa vozila bila živa.
– Kada sam stigla do nje davala je znake života i gledala je izgubljeno. Pokušala sam joj pomoći, ali je i u jednom trenutku poplavila i samo zatvorila oči. Kada je stigla Hitna pomoć već je počela da krvari na usta – rekla je ona.
Očevici nesreće pričaju da vozač B. B. nije ni kočila kada je udarila djeda i unuku, a uz to je i pričala na mobilni telefon.
Od izvora bliskog istrazi „Glas Srpske“ saznaje da je vozač „pola“ pedesetdvogodišnja Prijedorčanka B. B. vozila oko 80 kilometara na čas u trenutku nesreće.
Nakon nesreće ona je pala u šok i bila je u vozilu do dolaska policije, koja ju je privela i kasnije ponovo vratila na mjesto nesreće.
Žrtve nesreće prvo je prepoznala baka nastradale djevojčice koja je krenula da ih traži. Kada je vidjela tijela svojih najmilijih žena ja pala na asfalt nakon čega joj je stigla Hitna pomoć koja je odvezla.
Uviđaj ne mjestu nesreće trajao je dva časa, a brojni okupljeni mještani naselja Borik sve su posmatrali u nevjerici, kriveći brzu vožnju.
U banjolučkom Okružnom tužilaštvu i policiji juče nisu mogli da govore o tačnom uzroku nesreće.
Dežurni tužilac Dijana Kukobat je rekla da će Tužilaštvo narediti sve neophodne mjere kako bi se utvrdio tačan uzrok ove nesreće.
– Između ostalog, biće naređeno vještačenje vozila, tragova, obdukcija nastradalih kao i druge mjere – rekla je juče tužilac Kukobat.
Uviđaju je osim policije i dežurnog tužioca prisustvovao i vještak saobraćajne struke.

Ležeći policajci
Stanovnici iz banjolučkog naselja Borik pričaju da je je ulica Živojina Mišića jedna od prometnijih u gradu u kojoj je do sada bilo više nesreća.
– U blizini ulice su dvije škole, vrtić, tržni centar, a ona nije obezbijeđena ni ležećim policajcima. Vozi se veoma brzo zbog čega smatramo da je postavljanje ležećih policajaca neophodno, kao i češće saobraćajne kontrole – rekao je jedan od stanovnika Borika.
Izvor: Glas srpske

Comments are closed.