Na skupocjeni BMW bačen Molotovljev koktel

Policija iz Prijedora intenzivno traga za nepoznatim piromanom koji je jučer ujutro, oko sat poslije ponoći, bacio Molotovljev koktel na BMW, vlasništvo Nikole Tomića (45) iz Laktaša. Skupocjeni automobil, star svega četiri godine, bio je parkiran u naselju Urije, prekoputa restorana „Oskar“. Za nekoliko minuta automobil je izgorio, tako da nije pomogla ni brza intervencija vatrogasaca.

Nije osiguran
– Požar je već bio zahvatio cijelu površinu auta kada smo došli – potvrdio je Nebojša Miljuš, komandir prijedorskih vatrogasaca.

Izvori bliski istrazi potvrdili su nam da je automobil zapaljen tako što je na gumu od BMW-a bačena flaša s benzinom. Saznajemo također da vozilo nije bilo kasko osigurano.

Nikola Tomić, vlasnik BMW-a, kako saznajemo, putovao je prema Zadru, a u Prijedoru se zaustavio da promijeni gumu na automobilu.

Od osoblja restorana „Oskar“ tražio je broj taksija. Rekao je da mu trebaju prenoćište i vulkanizer, a potom se odvezao do grada. Nakon 40 minuta pojavio se opet na vratima restorana. Vidno nervozan, vikao je da mu auto gori.

– Izašli smo vani i vidjeli plamen na BMW-u. Zvali smo vatrogasce i sipali vodu u kante kako bismo ugasili požar. No, nisu prošle ni dvije-tri minute, a cijeli auto je bio u plamenu. Vlasnik BMW-a je kazao kako se sjetio da je nešto zaboravio u autu te se taksijem vratio u namjeri da to uzme iz auta. Kako je ispričao, ugledao je nekog motociklistu, koji se pod punim gasom na „kroseru“ provezao pored BMW-a – ispričao nam je jedan od građana, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Četvrti požar
Prema nezvaničnim procjenama, šteta na skoro novom automobilu iznosi oko 70.000 maraka. Ovo je u posljednja dva mjeseca četvrti požar u kojem su u Prijedoru izgorjeli skupocjeni automobili.

U prvom, koji se dogodio 31. jula, izgorio je džip „mercedes“, vlasništvo Predraga Starčevića, lokalnog odbornika SDS-a. Drugi požar desio se 16. avgusta, kada je izgorio prednji dio „passata“, vlasništvo Zavoda za izgradnju grada, koji je vozio direktor Zoran Stanisavljević.

Nedugo nakon toga, 1. septembra, izgorio je službeni „citroen C-5“, vlasništvo „UniCredit banke“ Banja Luka, koji je koristio direktor poslovnice Ranko Mijić.

Tokom istrage utvrđeno je da su prvi požar uzrokovale neispravne elektroinstalacije, a da su druga dva podmetnuta. Osoba koja je podmetnula požare još nije uhapšena.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.