Napadnut na kućnom pragu: Gojku Šobotu razbojnici oteli 11.000 eura

Dva maskirana razbojnika su preksinoć oko 22.40 sati na pragu njegove kuće pretukli, a potom i opljačkali Gojka Šobota (60) iz Prijedora, otevši mu ručnu torbicu u kojoj se, uz lične dokumente, nalazilo i 11.000 eura.
Gojko koji je ljekarsku pomoć zatražio u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Prijedoru, tvrdi da je riječ o mlađim ljudima koji su ga presreli odmah po dolasku u dvorište.
– Tražili su mi novac. Udarali su me šakama, vikali „lezi i daj torbu“, i kad su vidjeli da me ne mogu savladati, sprejom su mi pošpricali oči, nakon čega su mi i oteli ručnu torbicu u kojoj su se nalazili euri, dva pasoša, BiH i Srbije, vozačka dozvola – priča Gojko koji je prekjučer dan proveo u carinjenju automobila koji je dovezao iz Njemačke, gdje godinama boravi i radi.
U hrvanju s razbojnicima Gojko je zadobio povrede glave, a od spreja mu je oštećen vid. Kaže da ga je to i najviše zaboljelo te spriječilo da uhvati razbojnike za kojima je nakon napada trčao stotinjak metara.
– Sve je potrajalo desetak minuta. Komšija koji je bio u blizini ispričao mi je da je primijetio veliki motocikl kako ulazi u naselje. Ne znam ko bi mogao stajati iza ovog napada, ali sam siguran da su oni koji su me pretukli i opljačkali dobro znali da sam stigao iz Njemačke i da kod sebe imam novac – kaže Gojko.
U trenutku razbojništva u kući se nalazila Gojkova sestra Mira. Čuvala je dvoje male djece drugog brata, a Gojka je nakon što je u prizemlju pukla cijev od bojlera zvala da što prije dođe.
– Kada je stigao, u dvorištu sam čula galamu. Uplašila sam se da je neko došao da kidnapuje djecu. Tek kasnije sam saznala da su mi pretukli brata i oteli mu novac – priča ogorčeno i još pod šokom Mira.
Dnevni avaz

Comments are closed.