Napadnuti supružnici Alija i Hatidža Softić u Kamičanima kod Kozarca

Supružnici Alija (66) i Hatidža (64) Softić iz Kamičana kod Kozarca brutalno su pretučeni u nedjelju naveče oko 18.30 časova kada su u njihovu kuću upala tri maskirana i naoružana lica i od staraca tražili novac.

Pljačkaši su prethodno podesnim alatom razvali ulazna vrata. Pošto nisu našli planirani plijen razbjesnjeli razbojnici su nekoliko puta Aliju udarili kundakom pištolja u glavu, a potom ga zajedno sa suprugom Hatidžom vezali selotejp trakom i ostavili u toaletu.

Poslije premetačine kuće uputili su se nepoznatim pravcem odnijevši sa sobom samo Alijin novčanik u kojem je bilo nešto novca. Zbog teških povreda Alija Softić je prebačen u Klinički centar u Banjoj Luci.

Prema riječima portparola Kliničkog centra Tamare Radlović, Softić je u bolnički centar primljen sa frakturom lobanje i nagnječenjem mozga.

– Trenutno je svjestan ali je još uvijek pod stalnim kontrolom ljekara. Međutim, još se ne mogu dati nikakve prognoze daljeg zdravstvenog stanja ovog pacijenta – kazala je Radlovićeva.

Nakon napada na Softiće među prvima je u njihovu kuću ušla Rahima Blažević, čija je kćerka udata za Softićevog sina.

– Stigla sam samo petnaestak minuta pošto su razbojnici pobjegli. Nisam ništa znala o tome iako živim blizu njih dok me nije nazvala moja kćerka iz Švedske koja sa njihovim sinom živi i saopštila mi da su Hatidža i Alija pretučeni – priča Rahima.

Blaževićeva priča da je po ulasku u kuću Softiće zatekla u krvi dok je namještaj u kući bio sav razbacan. Hatidža se, priča nam Rahima, uspjela nekako odvezati i doći do telefona kako bi zatražila pomoć.

– Alija je gubio svijest. Strahovali smo za njegov život. Na sreću brzo je prebačen u bolnicu – priča Rahima dodajući da se od nedjelje naveče ponovo uvukao strah u kosti mještanima ovog povratničkog naselja s obzirom na to da je ovo drugo razbojništvo u posljednjih godinu dana.

Policija je sprovodi opsežnu istragu o ovom slučaju.

Iz Savjeta mjesne zajednice Kamičani zatražiće kažu razgovor sa nadležnima za bezbjednost kako bi sa njim razgovarali o bezbjednosti mještana ovog sela.

– Bojimo se da ni ovoga puta neće biti pronađeni razbojnici kao što je to bilo i u prethodnom slučaju kada su na meti bili takođe dvoje staraca – kaže Danijal Forić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.