Nastavljeno suđenje Darku Repcu za ubistvo Prijedorčanke Ernestine Jujić-Vještak potvrdio da je ubica natprosječno inteligentan

U banjalučkom Okružnom sudu nastavljeno je suđenje Darku Repcu (28) iz Novog Grada, optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Ernestine Jujić (33) iz Prijedora, koje se dogodilo u aprilu ove godine.

Vještak psihijatar Ratko Kovačević, kojeg je angažirala odbrana optuženoga, potvrdio je da je Repac u tom trenutku bio u stanju afekta gnjeva i bitno smanjene uračunljivosti, ali da nije duševno bolesna osoba, nego da se čak radi o čovjeku natprosječne inteligencije.

– Međutim, njegova sposobnost da shvati i upravlja postupcima u trenutku ubistva bila je bitno smanjena – dodao je Kovačević.

On je istakao i da je Repac kao adolescent imao poremećaj ličnosti. Tužilac Ljubo Macanović prigovorio je ovom nalazu ocijenivši da je urađen kako bi se optuženi izvukao od odgovornosti.

U optužnici se navodi da je Repac nakon svađe, hicem iz pištolja pucao Jujić u glavu, a s njom je imao dvomjesečnu bebu, koja je u trenutku ubistva bila u stanu.
Dnevni avaz

Comments are closed.