Nastavljeno suđenje za ubistvo Prijedorčanke Ernestine Jujić-Nevjenčanoj supruzi prislonio pištolj na obraz i ispalio hitac

U Okružnom sudu Banja Luka nastavljeno je suđenje Darku Repcu (28) iz Bosanskog Novog, optuženom da je 15. aprila ove godine ubio svoju nevjenčanu suprugu Ernestinu Jujić (33), s kojom je imao dvomjesečnu bebu.

Uzrok smrti
Podsjećamo da je Repac Ernestini prislonio pištolj „makarov“ na obraz, nakon čega je ispalio jedan hitac.

– Obdukcijom je utvrđeno da su na njenom licu ostali tragovi cijevi pištolja i garež. To ukazuje da je pucano iz apsolutne blizine, odnosno da je oružje prislonjen na njeno tijelo i tada je pucano – kazao je vještak specijalista sudske medicine Željko Karan.

On nije mogao precizirati položaj u kojem su bili Repac i Jujić u trenutku ubistva, ali je naglasio da je nesretna žena preminula od iskrvarenja rane koju je prouzrokovao hitac ispaljen u glavu, kao i da nisu postojale nikakve šanse da preživi nakon takve povrede.

Na suđenju Repcu dokaze su iznijeli i vještaci Đorđe Odžaković, Željko Popović i Veselka Bjelaković te je istaknuto da su tragovi baruta nađeni na njegovoj odjeći i rukama, a precizirana je i marka pištolja iz kojeg je pucao, kao i činjenica da kobnog trenutka nijedno od njih nije bilo pod utjecajem opijata.

Navodi optužnice
U optužnici se navodi i da je ubistvu prethodila svađa nevjenčanih supružnika te da je Jujić s bebom prethodno došla u stan njegove majke u Vidovdanskoj ulici u Bosanskom Novom, gdje ga je zatekla s izvjesnom Marijom D.

Tada su se posvađali, a žene su se i potukle te kasnije napustile stan.

Repac je zatim mobitelom pozvao Jujić, a nakon što se ona vratila u stan, odvukao ju je u sobu i pucao joj u glavu.
Dnevni avaz

Comments are closed.