Neispravna grijalica izazvala požar u kući u prijedorskom naselju Tukovi

pozar u tukovimaEkipa vatrogasaca je juče ujutro oko 4.10 sati ugasila požar koji je izbio u kući u Titogradskoj ulici u naselju Tukovi kod Prijedora.

U vrijeme izbijanja požara koji je, kako saznajemo, uzrokovala neispravna grijalica, niko nije bio u kući. Kako saznajemo, kuću privremeno koristi podstanarka i njen desetogodišnji sin.

Vatrogasce je pozvao komšija Suad Varmaz.

– Prava je sreća da je moja majka primijetila da se iz kuće dimi. Odmah me probudila i pozvali smo vatrogasce, koji su brzo došli. Da nije bilo tako, kuća, čiji je vlasnik Jasmin Arnautović koji živi u Australiji, vjerovatno bi izgorjela. Ne znam gdje je bila podstanarka u to vrijeme, ali sam se uplašio da dijete nije samo u kući, tako da sam rukom razbio staklo na ulaznim vratima. Kasnije sam čuo da je dan ranije otišao kod oca. I to je sreća – kaže Suad i dodaje da je čuo da su komšije javile Arnautoviću za požar.

Požar je ugašen za 40 minuta, a u sobi gdje je vatra izbila izgorio je najmještaj. Materijalna šteta uzrokovana ovim požarom procijenjena je na oko 2.000 maraka.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.