Nelegalno priključio struju pa zapalio zgradu u Prijedoru

Vatrogasci iz Prijedora jučer su oko jedan sat lokalizirali požar koji je izbio u boračkoj zgradi koja se nalazi u naselju Tukovi kod Prijedora. Kako saznajemo, požar je izbio u stanu Predraga Momića, a vatrogasce je pozvao njegov prvi komšija Slavko Jarić, koji je primijetio kako iz Momićevog stana kulja gust dim.
– Predragu je bila isključena struja i on ju je sinoć sam priključio. Pojavilo se svjetlo u njegovom stanu, a odmah potom nestalo. Koliko znam, požar je izbio na ventilaciji. I on je to znao, mada je pokušao da me ubijedi da to što dimi iz njegovog stana nije ništa i da će sam ugasiti vatru. Na našu sreću, nisam ga poslušao. Odmah sam pozvao vatrogasce. Da nisam, izgorjela bi cijela zgrada – kaže Slavko Jarić, koji je ostao bez dijela poda.
Vatrogasci su i jučer, na poziv stanara, provjeravali zgradu iz koje je Momić, navodno sklon i alkoholu, u jutarnjim satima, kao da se ništa nije dogodilo, išetao bez bilo kakvog objašnjenja.
– Znamo šta radi i godinama ga upozoravamo da ne zapali zgradu. Što je najgore, nemamo ni aparate za gašenje požara – kazala je Rada Vučković, kojoj su u požaru izgorjeli dijelovi plafona u dnevnoj sobi i kupatilu.
U Vatrogasnoj službi u Prijedoru jučer je potvrđeno da je požar izbio na ventilaciji u stanu Predraga Momića, a uzrok požara su elektrokablovi koji su se, najvjerovatnije od opterećenja, bukvalno istopili.
Dnevni avaz

Comments are closed.