Nesavjesnim radom pričinili štetu od 104.400 KM

Policija

Prijedorska policija podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv tri osobe zbog sumnje da su nesavjesnim radom u službi pričinili štetu pravnim subjektima od 104.400 KM.

Iz policije su naveli da su prijavljeni D.R. (1963.), D.S. (1975.) oba iz Banja Luke i S.B.(1980.) iz Prijedora.

Naime, osumnjičeni su kao zaposleni u jednom javnom preduzeću u svojstvu predsjednika i članova komisije za provođenje postupka ustupanja radova u šumarstvu, u toku februara tekuće godine, potpisali zapisnik sa sastanka Komisije za nabavke, analizu i ocjenu ponuda za nabavku usluga, popravka i održavanja šumskih kamionskih puteva.

Oni su, nakon sagledavanja pristiglih ponuda, ugovornom organu dali prijedlog da se ugovor o održavanju šumskih kamionskih puteva dodijeli jednom privatnom preduzeću iz Prijedora iako je utvrđeno da nije ispunjavao propisane uslove, koje moraju da ispunjavaju izvođači radova u šumarstvu, a koji se odnosi na broj, kvalifikaciju i strukturu zaposlenih radnika.

Na ovaj način je došlo do povrede prava drugih ponuđača i nanesena im je imovinska šteta u iznosu od 104.400 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Autor: FENA – Informativa.ba

Comments are closed.