Nesreća na cesti u naselju Raškovac: Terenac usmrtio starca na biciklu

Teufik Cerić (70), mješta nin naselja Raškovac u Prijedoru, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 20.20 sati na magistralnom putu Prijedor- Bosanski Novi, u neposrednoj blizini pružnog prijelaza trinaestica.
Nesreća se dogodila u trenutku kada je Cerića koji je vozio bicikl udario terenac “VW touareg” hrvatskih registarskih oznaka, za čijim se upravljačem nalazio Tomislav J. (52), državljanin Republike Hrvatske.
Vukašin Kondić, dežurni tužilac iz Prijedora koji je sa saobraćajnom policijom obavio uviđaj, rekao je da su se i bicklista i vozač automobila kretali u istom pravcu, prema Bosanskom Novom.
– Prema izjavi vozača koji je u vrijeme nesreće bio sam u automobilu, biciklista je skretao na lijevu stranu puta, kada je i došlo do kontakta vozila i bicikla. Nakon sudara biciklista je odbačen nekoliko metara dalje na lijevu stranu puta, gdje je od težine povreda podlegao na licu mjesta – kazao je jučer tužilac Kondić koji je naložio obdukciju tijela nastradalog, vanredan tehnički pregled vozila, alkotestiranje vozača “volskwagena” te test krvi nastradaloga.
U trenutku nesreće, Cerić koji se, navodno, kući vraćao iz bašte, jer je na biciklu vozio kantu s graškom, kod sebe nije imao nikakvih dokumenata. U bolnici ga je nešto kasnije identificirala supruga Sadeta.
Dnevni avaz

Comments are closed.