Nesreća u Prijedoru: Građani izvlačili ženu na koju je pao auto

Mile Grahovac (56) i Pava Lajić (50), oboje iz Prijedora, zadobili su teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjučer na raskrsnici ulica Franje Kluza i Rudi Čajevca u naselju Urije u Prijedoru kada su se sudarili „dacia“ i dostavni kombi „renault“.

Zadobili povrede
Lajić je s višestrukim prijelomima rebara kolima Hitne pomoći prevezena prvo u bolnicu u Prijedoru, a potom zbog težine povreda i u KC Banja Luka.
Grahovac je zbog povreda vratne kičme zadržan na Odjelu hirurgije Opšte bolnice u Prijedoru gdje će ostati do oporavka. I on i Lajić nalaze se van životne opasnosti.
Grahovac i Lajić, prema saznanjima iz policije, bili su na mjestu vozača i suvozača u „daciji“, dok je Saša Kolarić, vozač kombija, prošao bez povreda.

Prevrtanje auta
Prema riječima očevidaca, nesreću je izazvao Kolarić, koji nije poštovao znak „stop“. Lajić je prilikom sudara ispala iz automobila koji se prevrnuo i doslovce poklopio nesretnu ženu. Strahovitu buku koju je izazvao ovaj sudar čuo je radnik obližnje trgovine koji je, vidjevši ženu pod autom, odmah pozvao vatrogasce i Hitnu pomoć, koji su na mjestu događaja stigli za nekoliko minuta.
No, građani su i prije njihovog dolaska podigli automobil te izvukli Lajić, koja je zatim prevezena u prijedorsku bolnicu.
Istraga o ovoj nesreći je u toku, a uviđaj su obavili pripadnici Saobraćajne policija iz Prijedora.
Dnevni avaz

Comments are closed.