Nestala djevojka

Prijedorska policija traga za dvadesettrogodišnjom Doris Bajilo iz naselja Raškovac, koja je iz kuće otišla u subotu i od tada joj se gubi svaki trag.

Prema informacijama iz policije djevojka je iz kuće izašla u subotu oko 21.15 kada je sa drugaricama otišla u grad.

Oko dva sata iza ponoći, kako kaže njena prodica, rastala se sa drugaricama u jednom od prijedorskih kafića u naselju Pećani u blizini gradskog stadiona i tu se Doris Bajilo gubi svaki trag.

Prema saznanjima iz policije u trenutku kada je nestala, djevojka je na sebi imala bijelu majicu sa bretelama, crnu mini suknju i bijele papuče.

Izrazitio je visoka, blijede puti, smeđe kose i plavih očiju.

Brat Doris Bajilo dvadesetjednogodišnji Aleksandar kaže da ne zna gdje bi mogla da ode njegova sestra, jer je porodica uz policiju kontaktirala sve rođake, prijateljice i društvo sa kojim je izlazila.

„Prema pričama Dorisine dvije drugarice sa kojima je izašla, ona je nakon rastanka sa njima, kući krenula pješice, dok su one otišle taksijem. Ništa neobično, kako su nam ispričale nije se desilo to veče. Po njihovoj priči one su zajedno šetale gradom, a potom došle u kafić. Rekle su nam da se moja sestra u jednom trenutku rasplakala kada je čula jednu od pjesama. Nedavno je prekinula s momkom sa kojim se zabavljala i nakon toga je bila nešto povučenija“, kaže Aleksandar.

Dorisina majka Sonja , baka Vinka i brat strahuju od loših vijesti, ali vjeruju ipak u policijsku istragu.

„Njen mobilni telefon je isključen. Doris je mirna i povučena djevojka, ljubazna i nježna prema svima koje poznaje, a posebno prema prijateljima. Ne znamo ko bi mogao da joj naudi“, priča Aleksandar Bajilo.

Zbog nestanka Doris, u Prijedor je iz Beograda doputovao i njen ujak Veso Radeta koji kaže da je cijela porodica krenula u potragu za njom , ali i Dorisini prijatelji.

„Za nas je ovo bio pravi šok. Molimo sve one koji znaju bilo šta o nestanku neše Doris da nam se jave“, govori Veso Radeta.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.