Nestala majka dvoje maloljetne djece

Milanka Babić (23) iz prijedorskog naselja Gornji Orlovci u subotu je nestala na putu iz mjesta u kojem je živjela sa suprugom Tomislavom i dva maloljetna sina i Velikog Palančišta, sela nadomak Orlovaca, u kojem joj žive roditelji.
Milankin nestanak policiji je prijavio njen otac Boško Babić (48), koji je rekao da se njegovoj kćerki izgubio svaki trag u subotu oko 20 časova kada je krenula od njegove kuće u Orlovce, gdje joj žive suprug Tomislav i djeca. Kazao je da je Milanka u trenutku kada je otišla od njegove kuće na sebi imala bijelu majicu, trenerku i cipele. Sa sobom nije imala lična dokumenta, niti novac.
– Zbog nesporazuma sa suprugom Milanka je krenula kod nas. Sa sobom je povela i dva sina, jednog od godinu i po, a drugog od tri godine. Na putu je presreo suprug i uzeo djecu, tako da je kod nas stigla sama. Zbog djece je željela da se ponovo vrati kući. Oko 20 časova krenula je sama prema Orlovcima i tu joj se gubi svaki trag – istakao je Babić.
On navodi da je Milanka imala nesuglasice u braku, a da se i ranije dešavalo da ode od supruga, ali da se poslije izvjesnog vremena ponovo vraćala kod njega.
Komšinica Gina Mikić, koja je posljednja vidjela Milanku, kaže da je ona pored njene kuće prošla u suton.
– Vidjela sam kako ide brzo, pa nisam stigla ništa ni da je upitam – kaže Mikićeva.
Porodica Ćosić, sa kojima je u domaćinstvu živjela Milanka sa suprugom Tomislavom, takođe je krenula u potragu za nestalom snahom i suprugom.
Milankin djever Dragan Ćosić, koji živi u istoj kući sa bratom i roditeljima, kaže da su ovih dana obišli sve okolne šume i polja, raspitivali se na raznim adresama kako bi je pronašli.
– Brinemo o djeci i tragamo za njihovom majkom. Milanka je i ranije odlazila od kuće, ali se vraćala. Ne možemo da budemo ravnodušni, ali vjerujemo da nije ono najgore – kaže Ćosić i tvrdi da Milanka nije bila izložena nasilju u porodici.
Porodica Milanke Babić moli sve one koji nešto znaju o ovoj mladoj ženi da jave prvoj policijskoj stanici.

Centar
U prijedorskom Centru za socijalni rad kažu da su upoznati sa nestankom Milanke Babić, da su izašli na teren i upoznali se sa situacijom.
– Poslije prijave da je nestala Milanka Babić, izašli smo na teren kako bismo utvrdili u kakvim uslovima živi njenih dvoje djece, o kojima će Centar da vodi brigu jer nam je to u ovom trenutku i najvažnije – kaže Ljubica Miličević, zamjenik direktora ove socijalne ustanove.
Glas Srpske

Comments are closed.