Nestala žena koja je vraćala dugove sina

Policija iz Prijedora još traga za sugrađankom Dijanom Zelić (49), inače službenicom u NLB Razvojnoj banci u ovom gradu, čiji nestanak je prijavljen prvog dana novembra.
Ona je stan u kome je živjela sa majkom Blaženkom i mlađim sinom napustila 31. oktobra oko 15 sati i otišla u nepoznatom pravcu. Nestanak Dijane Zelić policiji je dan kasnije prijavila njena sestra Dubravka Hadžikadunić, koja živi u Sarajevu.
„Očajni smo jer porodica ne zna gdje je Dijana mogla otići. U stanu u kome živi sa sinom i našom majkom ostavila je sve svoje lične stvari, dokumente, ličnu kartu i mobilni telefon. Svom mlađem sinu koji pohađa srednju školu je rekla da ide kod ljekara. Pospremila je cijeli stan, oprala suđe i napustila dom. Kao da se opraštala od sviju. Strahujemo, jer je Dijana zbog dugovanja njenog starijeg sina Dejana, koji je prije dvije godine otišao u Crnu Goru, i sama bila zadužena“, ispričala nam je u telefonskom razgovoru Dubravka Hadžikadunić.
Ona kaže da je njena sestra godinama pokušavala da izmiri kreditna i razna druga zaduženja. Govorila je, dodaje, da će se ubiti jer to više nije mogla da podnese.
„Zato i strahujemo od najgoreg“, kazala je Hadžikadunićeva.
U priči s njom saznajemo da je sin nestale žene Dejan (29), koji je zbog zaduženja navodno pobjegao u Crnu Goru, prodao porodičnu kuću. U toj kući je Dijana Zelić živjela nakon što joj se početkom prošlog rata ubio suprug.
„Moja sestra se tada sa mlađim sinom preselila u stan naše majke u zgradu solidarnosti u Prijedoru. Živjeli su teško jer je Dijana stalno morala da vraća dugove koje je imao njen stariji sin Dejan. Sumnjamo da je on bio zadužen čak i kod zelenaša. Cijela njena plata kao službenice u banci odlazila je u rate za podignute kredite“, kaže nam Hadžikadunićeva.
Kada je napustila stan Dijana Zelić je na sebi imala crnu jaknu, suknju i crne cipele. Izrazito je mršava i kratko ošišana.
„Zato i molim sve Prijedorčane koji imaju bilo kakav podatak o mojoj sestri da te informacije dostave u najbližu stanicu policije ili na moj broj telefona 061/713-065“, apelovala je Dubravka Hadžikadunić.
Radne kolege iz banke tvrde da je Dijana bila odgovorna i vrijedna radnica, te da je četiri dana prije nego što je otišla od kuće uzela bolovanje. Ona se službenicima u banci požalila na učestale i jake glavobolje i rekla im da mora otići ljekaru. Od tada je niko u banci više nije vidio.
U policiji u Prijedoru su potvrdili da potraga za njom do sada nije dala rezultate.
Nezavisne novine