Nestao penzioner Petar Crnomarković

Policija iz Prijedora punih šest dana bezuspješno traga za Petrom Crnomarkovićem (68), penzionerom iz Prijedora, čiji je nestanak rodbina prijavila u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 20. novembra.

Nije se javljao
Draško Papak, načelnik Odjela kriminalističke policije u SJB Prijedor, jučer je kazao da se u potragu za Crnomarkovićem uključila i policija iz Sanskog Mosta.
– Crnomarković je rodom iz Dabra. Policija je obišla i taj teren, ali više saznanja o nestalom nismo dobili ni nakon razgovora s rodbinom i prijateljima. U Dabru se nije pojavio – kazao je Papak i dodao da su u potragu za nestalim uključene i policijske stanice s područja regije Prijedor.
Informacija o nestalom penzioneru nema ni njegova porodica. Supruga Mara kaže da je Petar porodičnu kuću u naselju Urije, u ulici Mile Rajlića, napustio u subotu, 19. novembra, u vrijeme dok je ona bila na poslu.
-Iste večeri tražili smo ga kod komšija, rodbine, prijatelja. Nigdje se nije pojavio, tako da smo narednog dana njegov nestanak prijavili policiji, koja zna da je Petar u kući ostavio i sve svoje lične dokumente – priča Mara, koja ne zna šta je motiv Petrovog odlaska od kuće.
Crnomarković, za kojeg Mara tvrdi da je dobrog zdravstvenog stanja, nikada od kuće nije odlazio a da se prije toga nije javio nekome od članova uže porodice.

Poziv iz Banje Luke
– To nas brine i već smo svi na rubu nerava. Osluškujemo i najmanji zvuk auta koji prođe ili zaustavi se pred kućom, zvonjavu telefona. Nismo imali ni finansijskih problema, imamo dobru djecu, ne znam zbog čega je mogao otići. Tračak nade ulio nam je sinoć (preksinoć, op. a) neki čovjek koji je zvao iz Banje Luke i koji nam je kazao da je Petra navodno vidio u tom gradu kako prilazi nekim ljudima od kojih je tražio cigaretu – kaže Mara.
Petar Crnomarković na sebi je u trenutku nestanka imao plavi kačket, smeđi sako i crne hlače. Porodica je jučer zamolila sve one koji imaju bilo kakvih informacija o nestalom Petru da jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj njihovog kućnog telefona 052 236-584.

Bez vijesti o Dijani Zelić
Policija iz Prijedora već 24 dana traga i za Dijanom Zelić (49), čiji je nestanak policiji prijavljen još 2. novembra. Policija nema nikakvih saznanja o ovoj službenici NLB Razvojne banke iz Prijedora, koja je stan u kojem je živjela s majkom Blaženkom i maloljetnim sinom napustila bez ijednog ličnog dokumenta. Kao mogući motiv njenog nestanka spominju se ogromna kreditna dugovanja kojima je Dijanu zadužio njen stariji sin koji je prije dvije godine pobjegao u Crnu Goru.
Dnevni Avaz