Nezavisne novine: Eksplozija u centru Prijedora

nezavisne-prijedor-eksplozijaPRIJEDOR – Nepoznati napadač u nedjelju ujutro bacio je eksplozivnu napravu u gradskom parku u Prijedoru, pričinivši materijalnu štetu na obližnjim lokalima.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a kako je potvrđeno polupana su stakla i na stanu koji se nalazi iznad lokala „Intermeco“ i „Đoto“.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je u nedjelju da je eksplozija prijavljena oko 4.55 u parku u Ulici Vuka Karadžića.

„Detonacija je pričinila materijalnu štetu na lokalima ‘Intermeco’ i ‘Đoto’, te stanu koji se nalazi iznad ovih lokala. Policija trenutno istražuje okolnosti bacanja eksplozivne naprave, kao i šta je bila meta napada“, objasnila je Markanovićeva.

Dodala je kako je detonacijom pričinjena materijalna šteta na lokalima i stanu procijenjena na 2.000 KM.
„Nezavisne“ saznaju da su u trenutku eksplozije u lokalu „Intermeco“ bili dvije čistačice i noćni čuvar, zbog čega je vandalski napad okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti.

„U detonaciji nije bilo povrijeđenih, ali je u blizini bilo ljudi i bili su izloženi opasnosti“, objasnio je izvor „Nezavisnih“ blizak istrazi.

Stanari obližnjih zgrada kod parka ispričali su juče da ih je rano ujutro probudila snažna detonacija.

„Ne znam šta je to bilo, da li bomba ili neki novi pritoehnički momenat, ali je detonacija bila snažna. Dovoljno govore polupana stakla na lokalima i stanu koji su malo dalje od mjesta eksplozije“, ispričao je stanar koji je želio ostati anoniman.

U CJB Banjaluka u nedjelju nisu mogli potvrdili da li su meta napada bili neki od oštećenih lokala, dodavši kako policija sprovodi istragu u cilju otkrivanja identiteta napadača.

Na području CJB Banjaluka proteklih dana zabilježeno je nekoliko bombaških napada čije su mete bile poslovnice kladionice „Wiliams“.

Nezavisne novine

Comments are closed.