Nudile ljubav pa uzele novac i nestale

Protiv Gordane Ćutković (38) i Milane Topalović (31), obje iz Banjaluke, policija iz Prijedora podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su na području ovog grada počinile prevare kojima su dvojicu lakovjernih građana oštetile za oko 12.000 maraka, potvrdio je za „Glas Srpske“ izvor blizak istrazi.
Prijedorska policija je tokom istrage privodila osumnjičene djevojke koje su poslije kriminalističke obrade puštene da se brane sa slobode.
Policija sumnja da su se njih dvije javljale na brojeve koje su objavljene u rubrikama mali oglasi, a u kojima muškarci traže djevojke za ljubavnu vezu ili brak. Kada bi stupile u kontakt s njima, one bi uspjele da na prevaru uzmu novac i pobjegnu.
– Kada su se putem telefona čule sa nekom od svojih budućih žrtava, one su mu se lažno predstavile. Potom su određen period razmjenjivali pozive i poruke sa tim ljudima. Poslije nekoliko dana dogovorile su sastanak s njima, najčešće na području opštine Prijedor – rekao je naš izvor.
On je dodao da su Ćutkovićeva i Topalovićeva svojim žrtvama ispričale kako im se iznenada sestra razboljela i kako moraju hitno da idu u Beograd, ali da nemaju dovoljno novca.
– Tada su ubijedile svoje žrtve da im posude novac uz obećanje da će im vratiti cijeli iznos kada se vrate iz Beograda. Jedna žrtva im je posudila čak 8.800 maraka dok su od druge uspjele izvući oko 3.200 maraka. Kada su uzele novac, one su pobjegle i nisu se više javljale na telefon – istakao je pomenuti izvor i dodao da vjerovatno ima još prevarenih.
U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da sumnjaju, navodeći samo inicijale, da su Ćutkovićeva i Topalovićeva u julu prošle godine stupile u kontakt sa licima čije su telefonske brojeve nalazile u javnim oglasima. Potom su prikazivale lažne činjenice i ta lica dovodile u zabludu i uzimale im novac.
Jedna od žrtava ove prevare je Zlatko S. (53) iz Janje, kod Bijeljine, kojeg je ova „ljubav“ koštala 3.200 maraka
Lakovjerni čovjek je u julu prošle godine putem telefona uspostavio „ljubavnu“ vezu sa izvjesnom Jelenom Todorović, navodno Prijedorčankom, koja mu je „preko žice“ obećala ljubav i poznanstvo, a poslije telefonskih kontakata ugovorila je sastanak u Prijedoru.
Umjesto nje, na sastanak sa Zlatkom S. pojavila se Jelenina prijateljica, koja se predstavila kao Vesna, a koja je tražila 3.200 maraka, koliko je, navodno, njenoj drugarici trebalo za kaparu jer je namjeravala da kupi kuću u Prijedoru.
Vesna je Zlatku ponudila i sastanak kod advokata, čija se kancelarija, kako mu je rekla, nalazi kod prijedorske željezničke stanice. Tamo je, navodno, trebalo da se pojavi i njena prijateljica, kako bi njih dvoje potpisali i ovjerili ugovor o pozajmici koja je Zlatku S. trebalo ubrzo da bude vraćena.
Čovjek je lakovjerno dao novac, a potom otišao do željezničke stanice. Na mjestu dugo očekivanog sastanka i susreta sa svojom ljubavi preko telefona, ali tamo nije bilo ni Jelene ni Vesne, a ni advokata.

Poziv
U Centru javne bezbjednosti su rekli juče da sumnjaju da osim dvojice prevarenih muškaraca postoji još žrtava koje su prevarile Gordana Ćutković i Milana Topalović. Iz Centra pozivaju sve koji su prevareni na ovaj ili sličan način da to prijave policiji.
Glas Srpske

Comments are closed.