Oduzeto 200 kilograma rezanog duvana

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja CJB Prijedor su 08.12.2016.godine, u nastavku akcije kodnog naziva „Tabacco“, na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, u mjestu Kozarac, izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke „Renault Megane“ kojim je upravljalo lice H.D. iz Cazina.

Prilikom kontrole u vozilu je pronađeno i oduzeto 7 vreća rezanog duvana ukupne količine 200 kg, za koju lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu robe.

Istog dana lice H.D. je lišeno slobode te je nad istim izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

O svemu je obavješten tužilac Tužilaštva BiH, kojem će po dokumentovanju i kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj protiv lica H.D. za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Podsjećamo, u sklopu akcije „Tabacco“, u prethodnom periodu policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su oduzeli ukupno 297,5 kg rezanog duvana i 2.644 kutija različitih vrsta cigareta, bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

Policijski službenici CJB Prijedor nastavljaju rad na realizaciji akcije kodnog naziva “Tabacco“.

Autor: MUP RS

Comments are closed.