Opuškom zapalio stan pa završio na prijedorskoj Neuropsihijatriji

Stan Slobodana Goronjića ( 49), koji se nalazi u stambenom naselju Čirkin Polje u Prijedoru, juče je u cijelosti izgorio. U požaru nije bilo povrijeđenih, a požar je, prema nezvaničnim informacijama, izazvala upaljena cigareta koju je Goronjić zaboravio na kauču nakon što je izašao iz stana.
Panika stanara
Požar su prvo primijetile komšije koje su pozvale vatrogasce, a prema riječima stanarke Save Šljivar, kada su vidjeli dim uhvatila ih je panika. „Dosta nas se okupilo a iako smo htjeli gasiti vatru vodom, odustali smo jer struja nije bila isključena. Vatrogasci su brzo došli, ali nisu mnogo mogli učiniti. Sve je izgorjelo, od kauča pa nadalje, i šteta je ogromna“, rekal je Šljivar.
Stanari ove zgrade tvrde da su i ranije imali problema s vlasnikom stana, te da je u posljednje vrijeme bio vrlo agresivan. Kako kažu, nigdje ne radi a često je pijan, pa ih je prije dva dana psovao čudno se ponašao, zbog čega su sa strahom prolazili.
Na licu mjesta bila je i Goronjićeva rođaka koja je Slobodana pronašla nekoliko ulica dalje i uz pomoć medicinskog osoblja odvela odjel Neuropsihijatrijske bolnice u Prijedoru, gdje će ostati na liječenju.
Uviđaj je obavila prijedorska policija.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.