Oštetio budžet Republike Srpske da bi pribavio imovinsku korist za Sportsko ribolovno društvo iz Prijedora

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 05.07.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlašćena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela“, „Falsifikovanje ili uništavnje trgovačkih ili poslovnih knjiga ili isprava“ i „Lažna poreska isprava“ protiv lica N.P. (1966) iz Prijedora.

Naime, osumnjičeni je kao odgovorno lice Sportskog ribolovnog društva iz Prijedora, u vremenskom periodu od janura mjeseca 2015. godine do juna mjeseca tekuće godine, bez odobrenja Ribolovnog saveza Republike Srpske, štampao i distribuirao članske kartice i godišnje markice članovima udruženja, sa imenom i logom Ribolovnog saveza Republike Srpske. Na ovaj način osumnjičeni je Sportskom ribolovnom društvu iz Prijedora pribavio materijalnu korist u iznosu od oko 6.650,00 KM, a za isti iznos je oštetio Ribolovni savez Republike Srpske.

Dalje, osumnjičeni je u vremenskom periodu od januara mjeseca 2014. godine pa do januara mjeseca 2016. godine, sačinjavao lažne finansijske izvještaje o poslovanju Sportskog ribolovnog društva, nije postupao po poreskom zakonodavstvu Republike Srpske, niti je prijavljivao i plaćao porez na dobit ovog Sportskog ribolovnog društva. Na ovaj način osumnjičeni je oštetio budžet Republike Srpske u iznosu od 1.920,00 KM neobračunatog i neuplaćenog poreza na dobit za ostvareni prihod od zakupnine, koju je lažno prikazao kao donaciju u poslovnim knjigama Sportskog ribolovnog društva, ostvarivši za isto materijalnu korist u istom iznosu.

Autor: MUP RS

Comments are closed.