Osumnjičen za krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 24.04.2019. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala M.Ć. (1983) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Osumnjičeno lice se tereti da je u proteklom periodu od 2016. do 2019. godine, bez ovlaštenja za trgovinu, nabavio u svrhu prodaje veći broj polovnih putničkih automobila i terenskih vozila, čija materijalna vrijednost iznosi oko 200.000,00 KM. Vozila je zatim nudio na prodaju putem internet oglasnika te ista prodavao ili mijenjao za druga vozila.

Aktivnosti su realizovane u nastavku akcije kodnog naziva „Zoll 3“ koja je usmjerena na suzbijanje nelegalne trgovine motornih vozila i auto dijelova.

U prethodnom periodu Policijska uprava Prijedor, nakon realizacije akcije kodnog naziva „Zoll“ i „Zoll 2“, nadležnom tužilaštvu podnijela je devet izvještaja, protiv devet lica, za isto toliko počinjenih krivičnih djela „Nedozvoljena trgovina“.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.