Osumnjičeni počinio 10 krivičnih djela protiv imovine

Policija

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su došli do postojanja osnova sumnje da je lice inicijala R.K. (1991) iz Prijedora izvršilac 10 krivičnih djela protiv imovine, a koja su počinjena na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, osumnjičeni je u toku mjeseca maja i proteklog perioda mjeseca juna tekuće godine počinio krivična djela za koja se sumnjiči. Lice R.K. je prilikom izvršenja krivičnih djela bez i sa upotrebom fizičke snage i podesnog alata, ulazio u unutrašnjost prostorija vlasništvo pravnih i fizičkih lica, kojom prilikom je otuđivao novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit i bicikla. Otuđene predmete isti je dalje prodavao trećim licima a ostvarenu dobit je zadržavao za sebe. Osumnjičeni je izvršenjem ovih krivičnih djela oštećenim licima nanio materijalnu štetu u iznosu od oko 4.000,00 KM, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kacelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ i „Krađa“ protiv lica R.K.

Autor: MUP RS

Comments are closed.