Osumnjičeni upravljajući vozilom pokušao izgurati sa kolovoza vozača Golfa u Prijedoru

Policijskoj stanici Prijedor 1, dana 14.02.2017. godine obratilo se lice S.D. iz Prijedora, zaposlen kao policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te prijavio da mu je istog dana oko 23,00 časova, dok je bio van dužnosti i dok se svojim vozilom marke „Golf“ kretao lokalnim putem Prijedor-Ljubija, iz suprotnog smjera naišlo drugo vozilo marke „Opel kadet“ u kojem se nalazilo više, njemu nepoznatih lica, kom prilikom je vozač Opela prešao na desnu kolovoznu traku ugrozivši kretanje lica S.D., koji je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo.

Vozač Opela se takođe zaustavio, izašao iz vozila te više puta udario šakom u vozilo oštećenog. Zbog lične bezbjednosti prijavitelj je okrenuo vozilo i zaputio se u pravcu Prijedora, a za njim se uputio i vozač Opela.

Tokom kretanja, vozač Opel kadeta više puta je udario u vozilo oštećenog, pokušavajući da ga izgura sa kolovoza, kom prilikom su na vozilima nastala vidna oštećenja.

Dolaskom oba vozila u ulicu Srpskih Velikana u Prijedoru, policijski službenici izvršili su zaustavljanje vozila „Opel Kadet“ i vozača M.R. lišili slobode.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Oštećenje tuđe stvari“, nad osumnjičenim M.R. izvršena je kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su sa osumnjičenim u vozilu bila još četiri lica od kojih je jedan maloljetnik.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

O svemu je obavješen dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kojem će, nakon kompletiranja predmeta, biti dostavljen izvještaj protiv lica M.R. zbog počinjenih krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

Autor: MUP RS

Comments are closed.