Osumnjičeni vlasnica auto-škole i njen suprug

Prijedorska policija je nadležnom Tužilaštvu podnijela izvještaj po kojem Milenu Bašić-Anđelić, vlasnicu prijedorske auto-škole AS-M, i njenog supruga Dragoslava Bašića sumnjiči za počinjeno falsifikovanje ili uništavanja službene isprave.
Prema informacijama iz CJB Banjaluka Milena Bašić-Anđelić osumnjičena je da je prije godinu dana kao vlasnica auto-škole sačinila potvrdu sa neistinitim sadržajem, čija je svrha bila izdavanje licence za predavača teoretske nastave u školi, a koja je glasila na ime njenog supruga Dragoslava Bašića. Policija smatra da je ona time počinila krivično djelo falsifikovanja ili uništavanja službene isprave. Zbog istog djela osumnjičen je i Dragoslav Bašić, koji je ispravu svoje supruge proslijedio Ministarstvu prosvjete i kulture RS i Zavodu za obrazovanje odraslih u Banjaluci, koji su nadležni za izdavanje licenci za nastavnike u auto-školama.
Milena Bašić-Anđelić u petak nam je kazala da „joj je neko namjerno podmetnuo kukavičje jaje“, jer tvrdi da je u policiji već dokazala da je riječ o nenamjernoj grešci sa dokumentima.
„Osobu koja je sve ovo zakuvala, a koju ću kada za to dođe vrijeme i javno prozvati, imam namjeru da tužim za blaćenje suprugovog i mog imena i imena moje auto-škole, koja ima rejting i uspješno funkcioniše punu 21 godinu. Svi znaju da moj suprug Dragoslav uopšte ne radi kao predavač u školi već da je on sudski vještak za oblast saobraćaja i profesor u jednoj prijedorskoj školi“, govori Bašić- Anđelićeva.
Ona priznaje da je ipak on prije radio kao predavač u auto-školi, ali da od 2007. godine to više nije njegovo radno mjesto.
„Umjesto njega, za predavača teoretske nastave u mojoj školi sam angažovala Marinka Gnjatovića, bivšeg komandira Saobraćajne policije u Prijedoru, koji je u protekle tri godine držao nastavu u školi. Sve to mogu i dokumentovati valjanim papirima i svjedočenjem onih koji su slušali predavanja“, tvrdi Bašić-Anđelićeva.
Ona još kaže da njen suprug posjeduje licencu za ovlaštenog ispitivača teoretske nastave i vožnje.
„Njemu je, prema novim propisima, nedostajala licenca za ovlaštenog predavača teoretske nastave u auto-školama. Zato smo napisali i zahtjev da mu tu licencu odobri resorno ministarstvo, ali se u poslatom zahtjevu i potvrdi potkrala greška“, govori Bašić-Anđelićeva navodeći da je nadležne o tome blagovremeno obavijestila.
Nezavisne novine

Comments are closed.