Osumnjičeni za ubistvo Kozarčanina Hasana Alića danas na ispitivanju

cjb_prijedor_aa

Alen Bahonjić (1985.) iz Kozarca kod Prijedora, koji je osumnjičen za ubistvo mještanina Hasana Alića (1941.), bit će danas ispitan u Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Bahonjić je proveden u ovo tužilaštvo, nakon obavljene kriminalističke obrade u Centru javne bezbjednosti Prijedor.

Protiv njega je juče prijedorska policija dostavila izvještaj zbog krivičnog djela teškog ubistva, potvrđeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Policija u Prijedoru jučer je uhapsila Alena Bahonjića zbog sumnje da je udarcima čekićem ubio Alića, a slobode je lišen i Ibrahim Čolić (40) iz mjesta Kamičani, koji zasad ima status svjedoka.

Oni su, najvjerovatnije 29. aprila, bili u Alićevoj kući, a nakon konzumiranja alkohola između njih je došlo do svađe, a onda i do fizičkog obračuna.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni Bahonjić iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u predjelu glave, nakon čega su nastupile smrtne posljedice.

Ubica je potom pokušao zapaliti Alića i njegovu kuću, ali se vatra brzo ugasila, tako da je policija mogla obaviti uviđaj i prikupiti dokaze.

Bahonjić je, nakon kriminalističke obrade, priznao da je izvršio ubistvo, a pronađeni su i predmeti ukradeni iz kuće Alića, koji je bio njemački penzioner.

Autor: Radiosarajevo.ba

Comments are closed.