Osumnjičeni za ubistvo u Prijedoru tvrdi da se branio: Supruzi oteo nož i ubio je

Draško Sekulić (41) iz Prijedora jučer je priveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka gdje je i saslušan zbog sumnje da je u nedjelju popodne sa više uboda nožem usmrtio suprugu Natašu Sekulić (37) iz Prijedora. Nakon saslušanja u Tužilaštvu za Sekulića je zatraženo određivanje pritvora.

osumnjiceni-za-ubistvo-u-prijedoru-tvrdi-da-se-branio-supruzi-oteo-noz-i-ubio-je_1432589759

Konstantno maltretiranje

Nataša i Draško Sekulić imali su bračnih problema zbog kojih se ona u avgustu prošle godine odselila od njega u iznajmljeni stan u Ulici Srpskih velikana u Prijedoru. Prema nezvaničnim informacijama, razlog njihovih neslaganja je Draškova sklonost alkoholu.

Momir Vujičić, otac ubijene, izjavio je za medije da je Draško Sekulić njegovu kćerku konstantno maltretirao i zlostavljao.

U nedjelju je pokucao na Natašina vrata, te je među njima došlo do svađe i fizičkog sukoba.

On je prilikom saslušanja u policiji rekao da je volio Natašu, te da nije imao namjeru da je ubije. Navodno ju je nagovarao da mu se vrati, no u jednom trenutku, prema njegovim riječima, Nataša je uzela nož i pokušala da ga ubode. Draško je rekao da je uspio da joj oduzme nož i nekoliko puta je ubode.

Natašine komšije čule su svađu između nje i Draška, a potom ženske jauke.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli Draška Sekulića i njegovu suprugu Natašu kako ispred kućnih vrata leži na tlu, u lokvi krvi. Draško Sekulić je odmah uhapšen, a povrijeđena žena odmah je transportovana u bolnicu. Međutim, od zadobijenih povreda Nataša Sekulić je preminula na putu do Opšte bolnice Prijedor.

Uviđaj je izvršila dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Gordana Mijatović, zajedno sa ovlaštenim službenim licima Centra javne bezbjednosti Prijedor. Sa mjesta događaja uzeti su predmeti koji će biti vještačeni, a naloženo je i preduzimanje svih ostalih potrebnih radnji i mjera na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Otisci prstiju

U Zavodu za sudsku medicinu RS-a, po naredbi dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, jučer je izvršena obdukcija tijela preminule. Vještačenjem bi trebalo da se utvrdi da li se na nožu kojim je 37-godišnjakinja ubijena mogu naći i njeni otisci prstiju ili tragovi DNK.

Inače, Nataša je rodom iz Gradiške. Iza nje je ostao 18 godišnji sin, koji je u vrijeme ubistva bio u Gradišci.

Autor: D.P. – Oslobodjenje.ba

Comments are closed.