Osumnjičeno lice ZP „Elektrokrajina“ oštetilo za 214.000,00 KM

elektrodistribucija prijedor 1Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 26.05.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica N.A. (1954) iz Prijedora.

Naime, osumnjičeno lice je obavljajući funkciju odgovornog lica ZP „Elektrokrajina“, Radna jedinica „Elektrodistribucija“ Prijedor, u periodu od 2011. godine pa do 2014. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrijebilo svoj službeni položaj.

N.A. je prilikom prijema zahtjeva za izdavanje elektroenergetske saglasnosti odnosno zahtjeva za priključenje novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, i pored obaveza da se taksa za priključenje uplaćuje putem banke, od novih potrošača zahtjevalo i uzimalo novac u gotovini za uplatu priključne takse.

Tako primljeni novac lice nije uplaćivalo na žiro-račun preduzeća već je isti zadržavalo za sebe, a jedan dio tog novca pravdalo sačinjavanjem falsifikovanih uplatnica koje je upotrebljavalo u poslovanju kao da su istinite.

Na ovaj način osumnjičeno lice je javnoj ustanovi nanijelo materijalnu štetu u iznosu od 214.000,00 KM, istovremeno ostvarivši za sebe protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Autor: CJB Prijedor

Comments are closed.