Osumnjičenom za više krivičnih djela određen pritvor

Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 PU Prijedor, dana 19.08.2017. godine lišili su slobode lice E.B. (1986) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana počinio krivično djelo „Teška tjelesna povreda“ na štetu lica D.P. iz Prijedora.

Rasvjetljavanjem ovog krivičnog djela došlo se do saznanja da je osumnjičeni, počinio još tri krivična djela koja su tokom ove godine prijavljena u PU Prijedor. Zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem krivičnih djela osumnjičeni E.B. je 22.08.2017. godine ponovo lišen slobode, a tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni u avgustu mjesecu počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ kojim je od lica M.Z. iz Prijedora otuđio moped „Yamaha“, u julu počinio krivično djelo „Krađa“ otuđivši parfeme iz objekta apoteke u Prijedoru, dok je u februaru mjesecu počinio krivično djelo „Krađa“ otuđivši iz kuće oštećenog lica Z.K. torbicu u kojoj su se nalazili lični dokumenti i novac. Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičeni je pričinio materijalnu štetu u iznosu oko 1.500,00 KM.

Dana 23.08.2017. godine osumnjičeni E.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem je prijedlogu sudija Osnovnog suda u Prijedor licu E.B. odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Policijska uprava Prijedor, tokom ove godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica E.B., podnijela je izvještaj za još četiri krivična djela i to dvije krađe počinjene u januaru i junu mjesecu otuđenjem novca iz jedne trgovačke radnje i ugostiteljskog objekta u Prijedoru, razbojničku krađu počinjenu u avgustu trgovačkoj radnji, kada se izvršilac taksi vozilom udaljio sa lica mjesta a potom lišen slobode, te nanošenje teških tjelesnih povreda počinjeno u julu mjesecu na štetu lica M.D. iz Prijedora.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.