Oteli pazar i mobilni telefon

Maskirani razbojnici upali su u srijedu uveče u Auto-centar „Vučkovac“ u Prijedoru i od konobarice oteli 300 maraka pazara i mobilni telefon.
Jedan od razbojnika uperio je pištolj u konobaricu Sanelu Babić i tražio joj da mu preda sav pazar.
Razbojnici su potom pobjegli sa lica mjesta, a šokirana konobarica je telefonom pozvala vlasnika Miroslava Vučkovca, koji je o svemu obavijestio policiju.
Babićeva je juče ispričala da se sve dogodilo u samo nekoliko minuta.
„Upala su dvojica, jedan je držao pištolj i rekao mi da mu predam pazar i da se slučajno ne pomjeram. Drugi razbojnik je stajao na vratima, a treći je čuvao stražu ispred kafe-bara. Kada su uzeli što su htjeli, brzo su pobjegli. Od straha nisam uspjela da vidim u kom pravcu su se uputili razbojnici“, ispričala je ova devetnaestogodišnjakinja, kojoj je to prvi posao.
Kako kaže, kad su razbojnici upali, ukočila se od straha i prva joj je pomisao bila šta će biti s njenim dvogodišnjim sinom ako joj se nešto desi.
„Kada je razbojnik uperio pištolj u mom pravcu, nije mi na pamet palo da se suprotstavim njegovoj naredbi, pa sam mu predala sav novac. Po glasu sam zaključila da su razbojnici mlađi ljudi“, kazala je Sanela Babić.
Miroslav Vučkovac, koji sa bratom drži Auto-centar „Vučkovac“, u čijem je sastavu i kafe-bar, kaže da je ovo prvo razbojništvo koje se dogodilo u njegovom objektu.
„Strašno je to što se dešava, a bojim se da će biti još gore. Ljudi jednostavno nemaju novca, a omladina je razočarana. Zato ne biraju ni mjesto ni vrijeme, nego napadaju i otimaju. Bojim se da će u ovakvoj besparici biti još gore“, kazao je Vučkovac.
Policija je privela nekoliko osoba na informativni razgovor, ali zbog nedostaka dokaza puštene su kućama.
Nezavisne novine