Otkrivena lažna prijava krađe „Golfa 6“: Uhapšena dva lica iz Prijedora, automobil pronađen u Sloveniji

Radeći po prijavi lica sa inicijalima D.K. iz Prijedora, da mu je u toku noći 16/17.10.2012. godine, sa parking prostora u ulici Vožda Karađorđa u Prijedoru, otuđen putnički automobil marke „Golf 6“, vlasništvo auto kuće iz Viteza, policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Prijedor su došli do saznanja da se radi o lažnoj prijavi.

Dana 17.10.2012. godine oko 13:00 časova, policijski službenici u Prijedoru su lišili slobode lice sa inicijalima S.O. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Prevara“, a oko 14:00 časova su lišili slobode i lice sa inicijalima D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice sa inicijalima D.K. dana 26.09.2012. godine, sa auto kućom iz Viteza sklopilo ugovor o iznajmljivanju putničkog automobila „Golf 6“, na period od 26.09.2012. do 17.10.2012. godine i da će u navedenom periodu sukorisnik istog automobila biti i lice S.O.. Nakon preuzimanja automobila D.K. je, po predhodnom dogovoru, isti ustupio S.O., koji je automobil odvezao u Republiku Sloveniju u namjeri da ga proda. Takođe, po dogovoru D.K. je dana 17.10.2012. godine lažno prijavio otuđenje predmetnog putničkog automobila.

U saradnji sa policijom Republike Slovenije, putnički automobil „Golf 6“ je pronađen u Kranju, Republika Slovenija, i biće vraćen vlasniku.

Nakom završene kriminalističke obrade, lice su puštena na slobodu, a protiv istih slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.
MUP Republike Srpske

Comments are closed.