Pištoljem pokušao da prekrati muke

Dragan Balaban (63) iz Prijedora, koji je pokušao da se ubije hicem iz pištolja u glavu, u veoma teškom je stanju i životno je ugrožen.
Ovo je potvrđeno u banjalučkom Kliničkom centru, navodeći njegove inicijale.
„Glas Srpske“ saznaje da je Balaban pucao sebi u glavu iz pištolja „bereta“ u ponedjeljak oko 20 časova u porodičnoj kući i prijedorskoj ulici Prvog maja. Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti je potvrđeno da im je 15. novembra oko 20 časova prijavljen pokušaj samoubistva u Prijedoru, što je utvrđeno uviđajem.
U banjalučkom Kliničkom centru rekli su da je Balaban primljen u teškom stanju sa prostrelnom ranom glave.
Prema riječima glavnog dežurnog ljekara Zdravka Marića, Balaban je operisan i priključen na aparate, a nalazi se u stanju duboke kome i teško je govoriti o njegovom daljem oporavku.
Iz ovog centra je saopšteno da su sve prognoze o njegovom zdravstvenom stanju i oporavku veoma neizvjesne. Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ Balaban se borio za život.
Nakon što je pokušao samoubistvo, Balabana su pronašli rodbina i komšije koji su odmah pozvali Službu hitne pomoći.
Nisu poznati pravi razlozi zbog kojih se Balaban odlučio na očajnički korak. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je pokušao da se ubije zbog teške bolesti od koje je bolovao.
Njegovi poznanici su ispričali, ne želeći da im pominjemo imena, da je Balaban prije ovog događaja operisan nekoliko puta.
– Navodno je poslije operacija trpio jake bolove, što je vjerovatno uticalo na to da digne ruku na sebe. Čuo sam da je prije nekoliko dana zvao i komšije sa namjerom da sastavi testament – rekao je jedan Balabanov komšija i dodao da je živio u kući sa suprugom, sinom i snahom.
Glas Srpske