Pješak poginuo na pješačkom prelazu

Pješak Boško Zdjelar (66) iz Prijedora poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 20 časova na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka u Gornjim Orlovcima kod Prijedora, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Njega je dok je prelazio magistralni put na pješačkom prelazu udario automobil „folksvagen vento“ kojim je upravljao Goran T. iz Banjaluke.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Zdjelar od siline udara ostao mrtav na licu mjesta.

– Da tragedija bude veća, on je poginuo samo pedesetak metara od svoje porodične kuće, kada se vraćao poslije posjete jednom od komšija – ispričao je pomenuti izvor.

Prema riječima očevidaca, udar je bio strahovit.

– Nesreća se dogodila na pješačkom prelazu koji je nedavno postavljen na ovoj saobraćajnici zbog prelaska učenika ovdašnje područne škole, koja se nalazi u blizini mjesta nesreće – rekao je jedan od očevidaca.

Jedan od mještana sela Gornji Orlovci ispričao je da je Zdjelar već nekoliko godina živio sam.

– Od kada mu je umrla supruga, Zdjelar je živio sam u svojoj porodičnoj kući. Živio je od skromne penzije i imao je dvije kćerke – rekao je jedan od komšija.

Oni pričaju da je Zdjelar bio sklon alkoholu, ali je bio mirna osoba.

Svakodnevno je obilazio komšije kod kojih je ponekad nešto i da radio za nadnicu.

Zdjelar će, kako saznajemo, biti sahranjen na mjesnom groblju, ali zbog obdukcije vrijeme sahrane nije još utvrđeno.

Obdukcija
Zajedno sa službenicima Stanice policije Prijedor na lice mjesta izašao je i dežurni tužilac Okružnog suda Banjaluka područne jedinice Prijedor Ljubo Macanović, koji je poslije uviđaja naložio vještačenje vozila i obdukciju tijela nesrećnog Zdjelara koja će biti obavljena u Banjaluci.

– Od stradalog, kao i vozača uzeti su uzorci krvi kako bi se utvrdilo da li su bili u alkoholisanom stanju – rekli su u policiji.
Glas Srpske

Comments are closed.