Pljačkaši prijetili da će ubiti radnika

Trojica nepoznatih razbojnika otela su 1.914 KM od radnika benzinske pumpe „Nestro petrol“ u Oštroj Luci, kojeg su, prijeteći pištoljem, savladali, te mu čak prijetili likvidacijom.
Iako je ovaj objekat već nekoliko puta ranije bio obijan, direktne opasnosti za zaposlene nije bilo sve do subote naveče, oko 21.55, kada se ovo razbojništvo dogodilo.
Kako saznajemo, pljačkaši, koji do zaključenja sutrašnjeg broja „Nezavisnih“ nisu uhapšeni, najmanje su pola sata osmatrali „teren“ prije nego što su pošli u razbojnički pohod.
„Njih trojica su došla blizu pumpe, a zatim je jedan, nemaskiran, ušao u objekat, te od pumpadžije kupio kutiju cigareta samo kako bi se uvjerio ko ima na pumpi. Zatim se vratio ‘kolegama’, pa su još malo osmatrali radnju“, priča izvor „Nezavisnih“ upućen u istražne radnje.
U međuvremenu je, kako nastavlja naš sagovornik, na benzinsku došao brat radnika, koji je, takođe, zaposlen na ovoj pumpi, a kada je on otišao, lopovi su krenuli u „akciju“.
„Jedan od njih nije imao masku, a preostala dvojica su na glavi nosila fantomke. Onaj nemaskirani je ušao u objekat i zatražio kutiju marlbora, a dok je radnik tražio cigarete, ušla su preostala dvojica, te mu je jedan prislonio pištolj uz glavu. Zatim su zatražili pazar“, navodi naš izvor.
Razbojnici su tako došli do novca, ali se tada noćna mora radnika nije završila, jer su ga primorali da uđe u susjednu prostoriju, a zatim su namjeravali da ga vežu selotejp trakom.
„Jedan pljačkaš je rekao najmanje deset puta drugom: ‘Ubij ga!’ Preplašeni radnik je ispričao policiji da je strahovao za život“, otkrio je naš izvor.
Dok se sve ovo događalo, kod benzinske pumpe se parkirao jedan mladić, odnosno mušterija, a kada su ga pljačkaši vidjeli, među njima je zavladala panika.
„Rekli su radniku da izađe i usluži mušteriju, a zatim da se vrati u objekat. Pumpadžija je, međutim, čim je došao do vrata, počeo da bježi u mrak iza pumpe, a za njim je potrčao jedan od razbojnika. Nije ga, ipak, uspio stići. Pljačkaši su, potom, od mušterije oteli njegov pežo 206, te pobjegli prema Sanskom Mostu“, precizirao je naš izvor.
Sve ovo je trajalo tek nekoliko minuta, a ubrzo je došla i policija, te je nešto kasnije pronađeno ukradeno vozilo. Pretpostavlja se da su lopovi iz pravca Sanskog Mosta došli svojim automobilom, u koji su prešli iz ukradenog vozila, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.
Na ovoj benzinskoj pumpi danas smo zatekli oštećenog radnika, ali se on, očigledno šokiran, nerado prisjećao ove drame, te nas je, iz bezbjednosnih razloga, zamolio da mu ne navodimo ime.
Malerozni lopovi
Zanimljivo je da bh. javnost ovu benzinsku pumpu pamti po maleroznim lopovima koji su je pokrali sredinom prošlog mjeseca, ali su ubrzo uhapšeni. Naime, kada su shvatili da im je policija za petama, dvojica razbojnika su pokušala pobjeći čamcem koji su pronašli u rijeci Sani. Bijeg rijekom, međutim, nije uspio, jer je čamac bio probušen pa je ubrzo potonuo, a lopove je na obali dočekala policija.
Nezavisne novine

Comments are closed.