Poginuo mladić iz Nove Orlovače kod Prijedora-Golfom sleteo u jarak

Milan Novaković (28) iz Nove Orlovače kod Prijedora poginuo je u saobraćajnoj nesreći u selu Gornji Orlovci, na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka.
Kako saznajemo u policiji, do nesreće je došlo kada je Novaković, koji je upravljao automobilom „golf 2“, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u jarak pored puta. Nesreća se dogodila juče, pola sata posle ponoći, u blizini diskoteke „Eks-Ju“ kod Prijedora.
– Uviđajem je utvrđeno da se Novaković automobilom kretao iz pravca Prijedora prema Banjaluci. Iz nepoznatih razloga mladić je izgubio kontrolu nad automobilom i sleteo u jarak na desnoj strani puta. Na automobilu nije bilo velikih oštećenja, međutim mladić je mrtav dovezen u Opštu bolnicu u Prijedoru – rekao je izvor Pressa RS.
Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog tužilaštva u Banjaluci, kaže da su uviđaj na mestu nesreće izvršili dežurni tužilac Gordana Lončar i saobraćajna policija iz Prijedora.
– Tužiteljka je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne mere i radnje na utvrđivanju uzroka ove saobraćajne nesreće. Biće urađena i obdukcija tela stradalog Novakovića, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti – rekla je Đaković Vidovićeva.
Novaković je sa roditeljima i sestrom živeo u izbegličkom naselju Nova Orlovača kod Prijedora, gde su se doselili posle rata u BiH. Meštani Nove Orlovače o njemu imaju samo reči hvale i kažu da je bio dobar i vredan mladić.
– Milan je radio na otpadu koji se nalazi na Železničkoj stanici u Prijedoru. Bio je izuzetno fin, pristojan i vredan mladić. Nije bio oženjen i život je tek bio ispred njega. Svi su u šoku i ne mogu ni da zamislim kako je njegovim roditeljima i sestri – rekao je jedan komšija nastradalog mladića, koji nije želeo da mu objavimo ime.
On je dodao da je zastrašujuće koliko je mladih ljudi u poslednje vreme nastradalo u saobraćajnim nesrećama na području Prijedora.
– Skoro svakog vikenda dogodi se saobraćajna nesreća sa tragičnim posledicama. Mislim da vozači moraju biti daleko oprezniji, jer najmanja nepažnje može biti kobna – rekao je naš sagovornik.
Tekst – Press RS
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.