Poginuo od strujnog udara

Drago Dimić (40) iz Donjih Garevaca, kod Prijedora, poginuo je juče od strujnog udara. Do tragedije je došlo nakon što se popeo na banderu u blizini svoje porodične kuće u namjeri da prikopča struju za potrebe vlastitog domaćinstva. Dimić je zajedno s još dvojicom komšija otišao u njivu pored kuće kako bi sam riješio probleme s električnim priključkom za svoje domaćinstvo. Njegova supruga Zora Dimić potreseno priča da je svog supruga odgovarala od namjere da sam riješi ove probleme, ali on se, kako kaže, nije dao omesti.

„Ponio je sa sobom merdevine i popeo sa na banderu. Potom je svezao kabal za struju. Sišao je i otišao na tavan da uzme još elektrokablova i materijala i ponovo se popeo na kobnu banderu. Potom sam začula jauke komšija i dozivanje upomoć“, priča kroz suze supruga stradalog Dimića.

Odmah je otrčala da vidi šta se dogodilo i zatekla svog supruga u krvi kako leži u travi kraj bandere.

„Krv mu je šibala iz usta i nosa i bio je to strahovit prizor. Donijela sam kantu s vodom i zalila ga, ali on svijesti nije dolazio. Pozvala sam Službu hitne pomoći. Pošto su nam putevi do kuće loši i izrovani, morali smo čekati oko sat da se kola Hitne pomoći probiju do naše kuće. Medicinski radnici su pokušali mog Dragu da reanimiraju, ali odmah su rekli da mu pomoći nema. Potom su ga odvezli do bolnice“, priča Zora Dimić.

Dodaje da je sa suprugom i njegovom bolesnom majkom živjela u krajnjoj bijedi i oskudici, u kućici koju su zajednički počeli graditi prije nekoliko godina.

„Moj Drago je bio izbjeglica iz Sanskog Mosta i radio je na nadnicu kako bi mogao prehraniti porodicu. Ni on ni ja nismo imali siguran posao. Prokletu struju smo prije tragedije u kuću uveli preko kabla s komšijske kuće, ali Drago je htio da sam struju u našu kuću provede s bandere, pa da potom prijavi mjerno mjestu u ‘Elektroprijedoru’. To ga je koštalo života“, kazala Zora Dimić.

Na sahranu svog sinovca čak iz makedonskog grada Kičeva došao je i njegov stric Stojan Dimić. Kaže da ga je vijest o tragediji zatekla u bolnici u Beogradu, gdje je obavljao pretrage.

„Tragedija je to velika za našu porodicu. Dragi sam kupio plac u ovom selu da se s bolesnom majkom i suprugom ne pati po tuđim kućama kao podstanar. On je sam počeo zidati ovu kuću jer su živjeli u bijedi i oskudici. Taman kada su se počeli kućiti on je poginuo“, kazao je Stojan Dimić.

Dežurni tužilac Ljubo Macanović kazao je da je riječ o nesreći.

„Drago Dimić je nakon što se popeo na banderu najvjerovatnije jednom rukom dodirnuo otvorenu žicu, dok je u drugoj ruci držao ključ. Tako je i došlo do kratkog spoja, koji je ovog nesretnog čovjeka koštao života. Rođaci i komšije pokušali su da mu pomognu, ali zbog strujnog udara pomoći mu nije bilo“, kazao je Macanović.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.