Poginuo pješak Faruk Cipranić

Mještanin prijedorskog gradskog naselja Raškovac Faruk Cipranić (68) preminuo je juče od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Kliničkom centru u Banjoj Luci.

Prema informacijama iz policije Cipranić je teške tjelesne povrede zadobio kada je na njega juče ujutro oko četiri časa dok je prelazio ulicu Akademika Jovana Raškovića u blizini prijedorskog suda i Stanice policije, naletjelo vozilo marke „Audi A6“ za čijim je upravljačem bio dvadesetdevetogodišnji Goran Šalabalija iz Prijedora.

Šta je bio uzrok nesreće nismo saznali, jer je, kako su nam saopštili u policiji, istraga još uvijek u toku.

Teško povrijeđeni starac odmah je prebačen u prijedorsku bolnicu, odakle je zbog ozbiljnosti povreda upućen u Klinički centar Banja Luka, gdje je, od posljedica udara, podlegao oko šest časova.

Policija je o ovom slučaju odmah obavijestila i nadležno tužilaštvo koje je slučaj preuzelo. Dežurni tužilac Vukašin Kondić naredio je obdukciju tijela stradalog.

– Naredio sam obdukciju tijela Cipranića koja će biti obavljena u Kliničkom centru u Banjoj Luci gdje je primljen stradali. Takođe, radimo i na vještačenju automobila, a do kraja dana bi trebali biti poznati i rezultati alko-testova stradalog, kao i vozača – kazao je Kondić koji u cilju istrage nije želio dati više informacija o ovom slučaju.

Kako smo saznali, Goran Šalabalija juče je bio priveden i saslušan u Stanici javne bezbjednosti u Prijedoru, nakon čega je pušten na slobodu. S vremena na vrijeme konzumirao je alkohol, a da li je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola, utvrdiće rezultati alko-testa.

Samac
Rođaci stradalog potvrdili su „Glasu Srpske“ da je Faruk Cipranić živio sam. Djeca su mu zaposlena u inostranstvu i povremeno su ga obilazila, posebno sin koji živi i radi u Austriji.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.