Poginuo prilikom kopanja bunara

Besim Dautović (38) iz sela Kozaruša kod Prijedora poginuo je juče ujutru oko devet časova u selu Kamičani kod Prijedora, kada ga je udarila struja, a pošto se skotrljao u bunar na njega je pala dizalica.

Nesrećni čovjek je, prema priči očevidaca, pokušavao da produbi bunar kod jednog mještanina u selu Kamičani. Dok se spuštao u bunar iznenada se otkačila priručna električna dizalica koja ga je spuštala, a potom je na dubini od 22 metra pala po njemu.

Na lice mjesta odmah su izašli službenici Stanice javne bezbjednosti Prijedor, kao i prijedorski vatrogasci koji su iz bunara izvadili tijelo poginulog Dautovića.

Kako saznajemo, nesrećni čovjek na licu mjesta je preminuo.

Kako nam je ispričao Mladen Dragojević, koji je juče ujutru zajedno sa Dautovićem došao da produbi bunar jednom mještaninu u Kamičanima, sve se dogodilo za tren.

Kaže da su sa opremom došli na lice mjesta i po već ustaljenoj praksi počeli sa pripremom dizalice kako bi se nesrećni Dautović spustio na dno bunara.

– Dautović je sam zavezao dizalicu za gredu i stao na dasku vezanu sajlom. Spuštao se u već iskopani bunar kako bi ga produbio jer se domaćin žalio da u njemu nije bilo dovoljno vode. Po običaju spuštao se dizalicom koju je vezao za grede tankom armaturnom žicom. Kada se spustio na dva metra od zemlje iznenada se dizalica teška 60 kilograma otkačila i pala po njemu. Inspektori iz policije utvrdili su da je prije pada dizalice došlo do nekakvog elektrospoja na njoj, tako da je Besima prvo pogodio strujni udar, a potom ga je prilikom pada na dno bunara udarila i dizalica – ispričao je vidno potresen tragedijom Dragojević.

Sestrić nesrećnog Besima, Elvir Garibović, bio je šokiran kada je vidio kako mu je ujak poginuo.

– Nije mu ovo bilo prvi put da se spušta na ovaj način, jer neko vrijeme pomažem mu i tako zajedno zarađujemo za život. Možda, da je dizalica bila bolje uvezana do svega ovoga ne bi ni došlo, ali eto nesreća se nažalost dogodila. Teško mi je, ne mogu o ovome ni da pričam jer znam kako se patio i kako je bilo teško zaraditi marku na ovim poslovima – priča Elvir, od koga saznajemo da je Besim u ovom dijelu Potkozarja bio poznat kao čistač bunara. Radeći taj posao, zarađivao je za život sebe i svoje porodice.

Rodbina i komšije nesrećnog Dautovića ispričali su da je Besim već duži period otkako ga je napustila supruga, inače porijeklom Malezijka, samohrani otac dva sina koji su maloljetni.

Zadesna smrt
Patolog opšte bolnice Prijedor Nikolina Balaban rekla je da je kod Besima Dautovića riječ o zadesnoj smrti.

– Dautović je prvo stradao od strujnog udara, a potom je zadobio i povrede od pada dizalice na njega – rekla je Balabanova.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.