Policajac spriječio samoubistvo u Prijedoru

policija

M.V., pripadnik Centra javne bezbjednosti Prijedor, spriječio je jutros Prijedorčanina D.Đ. (61) da izvrši samoubistvo u ovom gradu, potvrđeno je „Nezavisnim“ iz policije.

Sve se odigralo nakon što je Operativnom dežurstvu CJB Prijedor, oko 10.10 časova, prijavljeno da na prijedorskom gradskom mostu jedan muškarac pokušava da izvrši samoubistvo.

„Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 su izašli na lice mjesta, te su ispod mosta zatekli muškarca, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o D.Đ., a koji je pokušavao da izvrši samoubistvo pomoću konopca“, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Policajac M.V. je tada ušao u razgovor sa tim Prijedorčaninom, a zatim je ušao u vodu, došao do D.Đ., te ga uspio ubijediti da uz njegovu pomoć izađe iz vode.

„Nakon što ga je policijski službenik izvukao iz vode, lice je vozilom Službe hitne pomoći Prijedor prevezeno na Odjeljenje psihijatrije Opšte bolnice Prijedor, radi ukazivanja dalje medicinske pomoći“, stoji u policijskom saopštenju.

Kako se dodaje, današnji čin policajca pokazuje humanost policijske profesije, te želju i spremnost policijskih službenika da pomognu građanima kada god im je njihova pomoć potrebna.

“Nezavisne“ nezvanično saznaju da je za ovaj hrabri čin zaslužan policajac Milenko Vukmir.

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.