Policija još nije utvrdila gdje se krila nestala 12-godišnjakinja: Medina prestala pričati i s majkom

Traži se stav dječijeg psihijatra o mentalnom zdravlju Medine Menković.
Trodnevni nestanak Medine Menković (12), mještanke Rizvanovića kod Prijedora, i dalje je pod velom tajne. Iz izvora bliskih istrazi čak nema ni nezvaničnih saznanja o tom gdje se tri dana nakon nestanka krila Medina, kojoj ovaj odlazak od kuće u kojoj živi s majkom Šefikom Grgić (31), mlađim bratom Šefikom (6) i očuhom Šefikom Šabanovićem (61) i nije prvi.

Provjera navoda
Od trenutka kada je otkrivena kako onesviještena leži na podu otvorene garaže, koja se nalazi uz porodičnu kuću ovog nevjenčanog bračnog para, djevojčica sve vrijeme šuti.
– Nijednu, jedinu riječ do sada nije rekla. Bilo je neke uopštene komunikacije s ljekarima u bolnici u Prijedoru. No, ništa značajno što bi upućivalo na neki trag gdje se mogla nalaziti tokom bijega od kuće. Na tijelu djevojčice nisu pronađeni nikakvi tragovi zlostavljanja ili bilo kakvog drugog nasilja, mada i dalje ozbiljno provjeravamo sve navode i priče majke, kao i druga saznanja koja bi mogla razotkriti ovu misteriju – kazao je jučer Draško Papak, načelnik Odjela kriminalističke policije u Prijedoru.
On je dodao da je djevojčica, nakon preporuke policije, upućena na daljnje liječenje u Banju Luku, na Dječiju psihijatriju, gdje će ljekari dati stručno mišljenje o mentalnom zdravlju djevojčice, koja je nakon ovog posljednjeg bijega prestala komunicirati čak i s majkom.

Isključen telefon
U policiji je jučer na saslušanju bila i Šefika Grgić, koja je prije nekoliko dana, nakon što je prijavila nestanak kćerke, izjavila da je uvjerena da je Medina otišla s oženjenim i znatno starijim muškarcem, s kojim je bez njenog znanja bila u vezi.
Nakon jučerašnjeg izlaska iz policije Šefika nije kao ranije bila raspoložena za razgovor, a na mobitel se prvo javljao njen nevjenčani suprug Šefik. Pozivajući se na svoja prava, on je odbio da daje bilo kakve izjave, a onda je isključio telefon.
Mještani Rizvanovića su nam rekli da se „ne žele miješati u ovu tužnu priču o čudnoj majci i još čudnijem očuhu, od kojih je dijete davno trebalo oduzeti“. Oni su uvjereni da je djevojčica tri dana provela u blizini porodične kuće, gdje je na kraju i nađena.
Dnevni avaz

Comments are closed.