Policija još traga za Damirom Popadićem

Iako je bilo najavljeno da će se Damir Popadić, koji je osumnjičen za pucnjavu u kafiću „Maestro“ u Prijedoru, juče ujutru predati policiji, to se ipak nije dogodilo. Potvrdio je to izvor blizak istrazi i dodao da policija još traga za Popadićem. Pucnjava se dogodila u utorak oko 13 časova u Svetosavskoj ulici u Prijedoru, a kafić „Maestro“ u to je vrijeme bio pun gostiju.

Popadić je poslije kraćeg verbalnog sukoba sa bivšom djevojkom ispalio dva metka iz pištolja, za sada nepoznate marke, u pod kafića, nakon čega se jedan metak odbio i razbio prozor na kafiću. U pucnjavi nije bilo povrijeđenih. Poslije pucnjave Popadić je pobjegao sa lica mjesta.

U policiji su potvrdili da im je Popadić od ranije poznat i da je bio na izdržavanju zatvorske kazne, a za njim je raspisana i centralna potjernica zbog razbojništva.

Nezvanično, Popadić je 3. novembra 2000. godine, zajedno sa Borisom Pajićem učestvovao u pljački benzinske pumpe „Gala-benz“ u Tomislavgradu kada je ubijen radnik te pumpe Marko Perak.

Perak je pokušao da uzme novac iz torbice koju je nosio oko pojasa, a Popadić je, navodno, u tom trenutku pucao u njega, te ga jednim hicem u glavu usmrtio. Poslije toga je uzeo torbicu sa novcem, vratio se u vozilo u kojem ga je čekao Pajić, te su pobjegli sa mjesta događaja.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.