Policija pretresom pronašla vojno naoružanje

DSC_8903

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, su preduzeli niz aktivnosti usmjerenih na pronalazak i oduzimanje oružja, municije ili eksplozivnih materija čije je držanje zabranjeno ili ograničeno, te su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija 18.08.2016. godine, lišili slobode lice inicijala N.S. (1959) iz Prijedora, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

S tim u vezi, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice.

DSC_8907

Policijski službenici su prilikom pretresa pronašli i oduzeli tri puške- dvije automatske i jednu poluautomatsku, tri mine, 1011 komada metaka različite vrste i kalibra, jedno barutno punjenje za minobacač i više komada okvira.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ protiv navedenog lica.

Autor: MUP RS

Comments are closed.