Policija pronašla nestalog dječaka

Trinaestogodišnjeg Dragana Rodića, koji je nestao prije šest dana, juče je policija pronašla i vratila ga roditeljima u prijedorsko naselje Nova Orlovača.

Kako saznajemo iz policije, maloljetnik je pronađen kod svog druga Danijela Radanovića (17), koji živi u selu Zecovi.

Iako je dječak nestao 25. maja, negovi roditelji Spomenka i Bogdan Rodić su taj slučaj policiji prijavili tek preksinoć.

Spomenka Rodić, majka trinaestogodišnjaka, izjavila je da je njen sin posljednji put viđen na biciklu s još dvojicom drugova u naselju gdje živi.

„Otkako su se njih dvojica prije dvije godine upoznali, moj Dragan je postao skitnica jer ga taj Danijel nagovara da kradu, bespravno sijeku drva po šumi i lutaju. Moj sin je sve do prije dvije godine bio uzoran dječak i dobar učenik, ali je onda pošao krivim putem“, navela je majka.

Ona je rekla da je Dragan prije godinu takođe bježao od kuće.

„U sve je uključeno još nekoliko maloljetnika koji zajedno lutaju i čine razne nepodopštine, a niko im ne može stati ukraj“, govori Rodićeva.

Porodica Rodić ima još dvojicu sinova, a prema riječima supružnika žive veoma teško u nedovršenoj kući.

„Od policije tražim da mi zaštite maloljetno dijete“, kazala je majka.

Mirko Radanović, Danijelov otac, juče je naglasio da njegov sin nije kriv za neprimjereno ponašanje drugog dječaka, već da je to suprotno. Kazao je da nakon razvoda njegov sin živi s majkom Stojankom Babić u selu Zecovi.

„Koliko ja znam, Dragan je u nekoliko navrata bježao od svoje kuće i bio je kod mog sina. Njega niko ni danas nije natjerao da napusti roditeljski dom i pobjegne u Zecove, jer me bivša supruga obavijestila da se Dragan skriva kod njih. O svemu je, takođe, obavijestila i prijedorski Centar za socijalni rad, koji bi morao konačno imati sluha za ovakve slučajeve“, naveo je Radanović.

U prijedorskom Centru za socijalni rad juče nismo uspjeli dobiti komentar u vezi s ovim slučajem.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.