Policija za manje od četiri sata rasvjetlila krivično djelo „Teška krađa“

Policija

Policijskoj stanici Prijedor 1, 20.05.2016. godine oko 18,05 časova, prijavljeno je da je u Ulici Miloša Obrenovića, grad Prijedor, u trgovinskoj radnji privatnog vlasništva, neposredno prije prijave izvršeno krivično djelo „Teška krađa“. Nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenci su isti dan oko 21,15 časova, lišili slobode lice inicijala E.B.(1986) iz Prijedora, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio prijavljeno krivično djelo. Kriminalističkom obradom nad osumnjičenim policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni izvršio krivično djelo za koje se sumnjiči. Krivično djelo je počinjeno na način da je osumnjičeni iskoristio odsustvo radnice, te iz kase trgovinske radnje otuđio novac u iznosu od oko 1,500 KM. Na navedeni način osumnjičeni je vlasniku trgovinske radnje nanio materijalnu štetu u iznosu od 1,500 KM, dok je za sebe pribavio imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ protiv lica inicijala E.B.

Autor: MUP RS

Comments are closed.