Policijska uprava Prijedor upozorava građane na aktivnost lica koja prodajući masažere potkradaju domaćinstva

Policijskoj stanici Prijedor 2, dana 12.04.2017. godine obratilo se lice V.E. iz Prijedora te prijavilo da mu je dana 11.04.2017. godine, od strane dva nepoznata lica, iz kuće otuđen novac u iznosu od 300,00 KM.

Naime, oštećeni je prijavio da mu je navedenog dana u kuću došla nepoznata ženska osoba starosti oko 35-40 godina, nudeći na prodaju masažere. Nakon izvjesnog vremena na vrata je pozvonilo nepoznato muško lice, takođe starosti oko 35-40 godina, tražeći navedenu žensku osobu. Pustivši u kuću i drugo nepoznato lice, isti su iskoristili nepažnju oštećenog te otuđili novac.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je u zadnje vrijeme učestala pojava da dva lica na ovaj način dolaze građanima u kuću, nudeći na prodaju masažere, i to uglavnom starijim licima i penzionerima, te koristeći nepažnju vlasnika otuđuju novac i druge vrijednosti, čineći krivično djelo krađe.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, druge proizvode ili usluge, da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje obavjeste nadležnu policijsku stanicu.

Autor: MUP RS

Comments are closed.