Ponovna pojava krađe skupocjenih alkoholnih pića iz trgovačkih objekata

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu lica B.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje tri krivična djela „Krađa“, počinjena u vremenskom periodu od 19.05. do 23.05.2018. godine, nad tri trgovačka objekata.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice B.K. (1988) iz Prijedora, u navedenom vremenskom periodu, počinilo jedno krivično djelo krađe na području grada Prijedora i dva krivična djela krađe zajedno sa licem G.M. (1986) iz Prijedora na području opštine Novi Grad. Krivična djela izvršena su na način da su osumnjičena lica iskoristivši nepažnju zaposlenih, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz trgovačkih objekta otuđila određenu količinu skupocjenih alkoholnih pića, pričinivši materijalnu štetu od oko 500,00 KM.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Krađa“.

Podsjećamo da je ova negativna pojava na području grada Prijedora zabilježena u periodu od mjeseca januara do mjeseca marta tekuće, kada je Policijska uprava Prijedor rasvjetlila devet krivičnih djela krađe skupocjenih alkoholnih pića iz trgovačkih objekata i nadležnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv četiri lica. Prilikom rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, utvrđeno je da su počinioci ista lica, odnosno da se radi o recidivistima.

U cilju suzbijanja ove negativne pojave apelujemo na vlasnike trgovačkih objekata da u skladu sa objektivnim mogućnostima povećaju mjere bezbjednosti u zaštiti svoje imovine, a u slučaju zapažanja ili uočavanja lica sklonih izvršenju ovakvih ili drugih krivičnih djela obavjeste najbližu policijsku stanicu, pozivom na servisni broj „122“ ili 052/232-098.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.