Poreski inspektori osumnjičeni da su primali mito i zloupotrijebili ovlašćenja

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavili su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv pet osoba, N.B., N.Š. i M.B. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške zbog učinjenih krivičnih djela iz oblasti korupcije.

Izvještaj tereti osumnjičene da su od avgusta 2017. godine do jula 2019. godine na području Grada Prijedora izvršili 11 krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske izvršio šest krivičnih djela, tri krivična djela primanje mita i tri krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS izvršio dva krivična djela, primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče da su počinili po jedno krivično djelo davanje mita.

Akcija „Svodna“ usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastaviće i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.