Potpuno izgorjela kuća u Raškovcu

U požaru koji je vatrogascima Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor dojavljen jutros, 17 minuta nakon ponoći, u cjelosti su izgorjeli krov i unutrašnjost kuće u vlasništvu Osmana Džamastagić (90) i Halide Džamastagić (83), mještana Raškovca.

Foto: D. Stojnić

Foto: D. Stojnić

Kako saznaje „Avazov“ portal iz TVJ Prijedor požar je na kući, u kojoj se više ne može stanovati, ugašen jutros oko 3 i 35 sati.

Prema prvim i još nezvaničnim informacijama požar se na unutrašnjost objekata prenio s nestručno postavljenog dimnjaka.

Osman i Halida u požaru nisu povrijeđeni i noć su proveli kod komšija, porodice Gredelj koja im je pomogla u ovim teškim trenucima.

Džamastagići nemaju djece, imaju samo užu rodbinu na području grada, a prema Osmanovim riječima voljeli bi da se smjeste u ljetnu kuhinju koja se nalazi u dvorištu izgorele kuće i koju su vatrogasci uspjeli spasiti od vatrene stihije.

Foto: D. Stojnić

Foto: D. Stojnić

No, starcima koji žive od penzije u iznosu od samo 320 maraka za takvo nešto trebat će ipak tuđa pomoć, jer im je u požaru izgorila i ušteđevina, kao i lična dokumenta, garderoba, namještaj, bukvalno sve što su sticali godinama.

Računaju i na bilo kakvu donaciju koju do sada, mada su nekoliko puta podnosili zahtjev, nisu dobili.

Inače uviđaj o požaru jutros su obavili policijski službenici CJB Prijedor zajedno s protivpožarnim inspektorom koji bi se trebao izjasniti o tačnom uzroku požaru.

Šteta na Džamastagića kući je totalna, a vlasnici danas nisu bili u stanju da se izjasne o visini materijalne štete.

Autor: M. Z. – avaz.ba

Comments are closed.